Psycho Dad a ja bym panów poprosił o numery służbowe to by im się przynajmniej głupio zrobiło
światła do jazdy dziennej
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez Psycho DadDla pocieszenie dziś zostałem zatrzymany do kontroli... z tekstem czy jest mgła
Krótka demonstracja działania świateł ... i pojechałem dalejZamieszczone przez shadoDo mojego ojca na stację diagnostyczną przyjechał gość, któremu policja z nieoznakowanego cywila zabrała dowód rejestracyjny, za to, że miał światła dzienne tylko z przodu. Na wszelki wypadek wydrukowałem sobie nowe rozrządzenie i wożę go w aucie
Jeszcze mnie nie wychaczyli, może koło mądrzejszych przejeżdżałem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoDo mojego ojca na stację diagnostyczną przyjechał gość, któremu policja z nieoznakowanego cywila zabrała dowód rejestracyjny, za to, że miał światła dzienne tylko z przodu. Na wszelki wypadek wydrukowałem sobie nowe rozrządzenie i wożę go w aucie
Właśnie to samo zrobiłem po co się na drodze szarpać i może jeszcze mieć sprawe w grockim lub brak dowodu ech ta polska :/LinkNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Ja też się spotkałem z dwiema laskami w niebieskich mundurkach i pierwsze pytanie jakie padło to: A na jakich światłach jeździmy?
Na szczęście chyba wiedziały co to światła dzienne (a może nie wiedziały i nie chciały robić szmiry). Nie mniej jednak chcąc mieć ostatnie słowo kazały mi dmuchać. Powiedziałem, że nie mogę bo żona siedzi obok, ale były uparte i postawiły na swoim... Dmuchnąłem... i pojechałem dalej. :lol:
Komentarz
-
-
Mam OII FL z marca i jak sie dowiedziałem, że z przednimi DL muszą się świecić tylne pojechałem do serwisu i zażyczylem sobie ich włączenia. Teraz przepisy sie zmieniły i chciałbym je na powrót wyłączyć. Czy ktoś wie ile taka usługa może kosztować.
Bo włączyli mi w ramach dostosowania auta do wymagań warunków techniczny, więc za free.
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez bzik13Zamieszczone przez consulBo włączyli mi w ramach dostosowania auta do wymagań warunków techniczny, więc za free.
Ale zapytać w serwisie nie zaszkodzi, może się uda?
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodzisław"W autach rejestrowanych do dnia 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się taką instalację świateł do jazdy dziennej, przy której świecą się również światła pozycyjne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej."
Ale zapytać w serwisie nie zaszkodzi, może się uda?
Komentarz
-
-
namo
Stoję przed szkodnikiem i zauważyłem po dwie żarówki w przeciwmgielnych. Na co montują aż po dwie? Może doświetlanie zakrętów? Nie zauważyłem żeby mi coś mocniej świeciło przy skręcaniu. Poszedłem po kluczyki. Zapaliłem silnik i ustawiłem pokrętło w pozycji na światła mijania, skręciłem kierownicą i nic, to nie jest doświetlanie. Włączyłem przeciwmgielne i zauważyłem że świeci para żarówek bardziej od wewnętrznej. A po co te drugie? Ustawiłem pokrętło na "0" i stało się!!! :-P
Zapaliły się zewnętrzne żarówki i tylne pozycyjne. Główkując doszedłem że to są światła do jazdy w dzień i zawsze są włączone. Dostane mandat czy dobrze główkuję?Załączone pliki
Komentarz
-
szkodzisław
Zamieszczone przez namoUstawiłem pokrętło na "0" i stało się!!!
Zapaliły się zewnętrzne żarówki i tylne pozycyjne. Główkując doszedłem że to są światła do jazdy w dzień i zawsze są włączone. Dostane mandat czy dobrze główkuję?
U mnie nie palą się tylne pozycyjne, bo według nowych przepisów nie muszą. Na Twoim miejscu bym wyłączył tylne z pomocą serwisu lub kumatych klubowiczów.
Komentarz
-
namo
Zamieszczone przez szkodzisławnie daję z tego powodu trzech wykrzykników
wyłączył tylne
Komentarz
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Maciek_HJa mam tylko z przodu. Kieruje się tutaj zdrowym rozsądkiem i tymi przepisami unijnymi.
Komentarz
-
-
szkodzisław
Zamieszczone przez baca10policjant z drogowki powiedzial ze jezeli auto ma fabryczne swiatla do jazdy dziennej to moge sobie na nich jezdzic jesli chodzi o tyl to nie musza byc zalonczone bo nasze przepisy lada dzien w tym temacie beda dostosowane do unijnych
Trzeci raz nie podam
Komentarz
-
Zamieszczone przez baca10bo nasze przepisy lada dzien w tym temacie beda dostosowane do unijnych
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez shadoja sobie je wydrukowałem i wożę w samochodzie
Fakt faktem ale lepiej żeby z tymi światłami w na dzień włączały się tylne. Przy wschodzie i zachodzie słońca auto lepiej jest widoczne także z tyłu. Czasem w tych porach można zapomnieć włączyć zestaw mijania.
Komentarz
-
Zamieszczone przez namoZamieszczone przez shadoja sobie je wydrukowałem i wożę w samochodzie
Zamieszczone przez baca10shado, ja nie biore odpowiedzialnosci za inteligencje panow z drogowki,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzezywacie jak nie wiem co.
W Angli deszcz leje, nikt swiatel nie uzywa, noca jak nie chcesz nie musisz wlaczyc (widzialem takich), w ciagu dnia to tylko desperaci na swiatlach jezdza.
Mam nadzieję, że jak sobie w Scoucie włącze przeciwmgielne jako dzienne (bo nie wiem czemu ten model akurat nie ma dziennych świateł) i powiem, że tak było fabrycznie to nie będzie problemów. Jest jeszcze nadzieja na zniesienie tego dziwnego przepisu bo w październiku ma być posiedzenie jakiejś komisji sejmowej na ten tematAudi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez baca10a jak mnie wkurza to telefon do wujka (jest prawnikiem)
Komentarz
Komentarz